Upload uw website via FTP

Om uw website online te zetten zijn er een aantal zaken nodig.

De website zelf
Dit kan bestaan uit verschillende bestanden.
Zorg dat al deze bestanden in een map klaar staan om op de server gezet te worden.

Een verbinding met onze server
Dit gaat via een FTP programma.
FTP betekend FILE TRANSFER PROTOCOL en is in simpele woorden het taaltje wat er gesproken word om de verbinding op te zetten met de server en bestanden uit te wisselen tussen u pc en de servers van Acea Hosting.
Er zijn hier veel verschillende programma's voor.
Wij raden voor Windows gebruikers Filezilla aan.
Dit is snel en gemakkelijk in gebruik

Dit programma kunt uw hier downloaden:
http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/filezilla/FileZilla_2_2_31_setup.exe

Zodra uw dit geinstalleerd heeft en gestart dan ziet u bovenaan de volgende balk:

Vul hier de volgende gegevens in:
Address: Uw ftp adres (bijvoorbeeld uwdomeinnaam.nl)
User: Uw gebruikersnaam (Deze staat vermeld in de mail met de login gegevens)
Password: (Deze staat vermeld in de mail met de login gegevens)
Port: (standaard) poort 21 (Dit kunt u ook leeg laten)

Vervolgens drukt u op quickconnect en zodra de verbinding is gemaakt dan ziet u in het rechtse venster de volgende mappen:

.    (staat voor de huidige directory)
..    (staat voor een directory hoger: Let op, je kan niet hoger gaan dan je eigen account)
domains/    (Hierin staan uw domeinen)
public_html/    (deze linkt naar bijvoorbeeld /domains/pietje.nl/public_html)
Imap/    (hierin staan de imap bestanden, laten staan!)
mail/    (hierin staan uw mail bestanden, laten staan!)

Upload uw website/bestanden naar de server:
navigeer in het rechtse venster naar de map: /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html.
Navigeer in het linker venster naar de directory waar u uw bestanden staan (bijvoorbeeld: C:\mijn documenten\mijn webpagina\)
Selecteer nu in het linker scherm de bestanden welke u wilt uploaden naar de server en sleep deze naar het rechter scherm.
De bestanden worden nu geupload naar de server, afhankelijk van uw internet verbinding en aantal/groote van de bestanden kan dit enkele minuten duuren.
Controleer indien nodig in het rechter venster na de upload of er niet toevallig 2 index bestanden staan, indien nodig het oude index bestand verwijderen!
(Standaard staat er 1 index bestand in welke geplaats is door Acea Hosting, u dient deze dus te overscrijven of te verwijderen)

Controleer uw website:
Tijd om te kijken of het gelukt is.
Surf via uw internet browser naar http://uwdomeinnaam.nl om te controleren of u website zichtbaar is.