Mijn domein doet het (nog) niet?

1. Ik heb een nieuwe domeinnaam aangevraagd, maar deze lijkt nog niet actief te zijn, of mijn domein is verhuisd en wanneer is dit zichtbaar?

Oplossing: Het kan 3 tot 5 werkdagen duren voordat uw 'internet provider' haar DNS records ververst heeft en het zichtbaar is dat uw domein bestaat. Het kan daarom ook voorkomen dat vanaf de ene locatie uw domein wel zichtbaar is en vanaf een andere locatie / computer uw domein nog niet zichtbaar is. U moet dan nog even geduld hebben. U kunt wel uw website al zien op het alternatieve adres voor uw domeinnaam, dat u van ons hebt gekregen in uw activerings e-mail! Indien uw website en domein naar Acea Hosting verhuisd is, breng dan eventueel een verwijzing aan op uw oude domein naar dit tijdelijke adres

2. Ik heb mijn files ge-upload, maar ik zie niets veranderen op mijn domein

Mogelijke oorzaken

U heeft de bestanden in de verkeerde map van uw domein geupload
Het eerste bestand wat geopend moet worden op uw domein heeft niet de goede benaming
Uw heeft de instellingen binnen het programma waarmee u werkt niet correct staan

Mogelijke oplossingen

U dient de bestanden te uploaden in de map /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html van uw domein.
Mogelijk moet u in het programma waarmee u de site online probeert te zetten nog opgeven dat de bestanden in de folder /domains/uwdomeinnaam.nl/public_html moeten komen te staan op uw domein.
Het eerste bestand wat altijd geopend wordt is index.html of index.htm op uw domein. U dient de index.html die op uw domein aanwezig is te overschrijven, let er hierbij op dat het bestand index.html of index.htm met kleine letters geschreven is. Het is niet toegestaan om hierin hoofdletters te gebruiken. Wanneer er meerdere index bestanden aanwezig zijn zal uw website ook niet naar behoren werken, er dient maar 1 index bestand aanwezig te zijn op uw domein.
Dreamweaver gebruikers dienen bij hun FTP settings "Use Passive FTP" aan te vinken, de online bestanden te verwijderen en daarna opnieuw te uploaden naar de domein.

 

  • 22 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Wat is FTP?

File Transport Protocol: Een speciale regel die door computers wordt gebruikt voor het...

Upload uw website via FTP

Om uw website online te zetten zijn er een aantal zaken nodig.De website zelfDit kan bestaan uit...

Moet de startpagina van mijn domein een bepaalde naam hebben?

Ja, In eenvoudige vorm heet uw startpagina index.html. Ook andere extensies, zoals htm, shtml,...